Pepparkakshus!

Nu har vi gjort vårat första pepperkakshus! Tjusigt va?! Agnes åt mest non-stop, men det var ju mysigt ändå. Imorgon ska vi nog baka pepperkakor också!


Nu så!

Här är resultatet, är nästan klar. Behöver bara lite mera mossa och sen ett fint band till kransen!


Här ska julpyntas!

Ska göra lite blomarrangemang! Älskar sånt!


Nu så!

Nu är jag nog nöjd! Hade en annan design ett tag, alldeles för rosa och för liten text, men nu blev det nog bra! Nu är det dags att klä på Fröken Agnes.

Ny design...

Har försökt mig på en ny design, men vet inte om jag är helt nöjd... Behöver nog fixas lite, sen kanske det blir bra! Skulle vilja få lite större text, bilderna högst upp skulle också kunna vara större. Jaja, får fnula vidare! Idag blev det morgon strax före kl 05... Först vaknar Esther för lite mat & blöjbyte. När hon är klar kommer nästa... Agnes är tyvärr lättväckt runt 5-6 på morgonen, så strax före sex gav vi upp & gick ner för kaffe & välling! Hoppades på att radbrytningar skulle synas nu, men icke sa nicke! Hur gör jag?!? Nä, nu lite mera kaffe!

Vinter!

Idag känns det som vinter, har ju till och med snöat i lilla Enköping! Fröken Agnes fick vinteroverallen på, och även vinterskor, vintermössa och vintervantar! Även om det bara är nollgradigt idag så blåser det ordentligt - har ju trots allt varit storm i delar av landet! Henrik har åkt till sin träning, Agnes är på förskolan och Esther sover. Så jag sitter helt ensam och dricker kaffe. Såna stunder händer inte ofta - så det gäller att njuta! Nu när vi talar om vinter... Behöver ordna nya vinterskor till Agnes. De hon har sitter perfekt, men några sockor får det inte plats med! Ska se om jag kan fynda några på tradera, det är väl dagens to-do! Annars blir det en lugn dag idag, är fortfarande förkyld (och jag som längtar efter att träna!), är dessutom trött efter gårdagens dop. Förresten, förstår inte varför texten sitter ihop när jag skriver! Jag gör ju radbrytningar (enter) som syns när jag skriver, men försvinner när jag publicerar texten... Hjälp!

Kvällsmys!

Vi har haft en underbar dag! Båda tjejerna skötte sig exemplariskt!

Lite bilder på Esther här ikväll. Fröken Agnes somna för natten kl 17:30... Blir spännande att se när hon vaknar imorgon!

Nu är det godnatt!


Söndag

Idag blir det en dagsutflykt till Vallentuna. Tjejernas syssling Moa ska döpas! Ska bli riktigt trevligt faktiskt. Dels är min fina kusin på besök, med dottern Julia. Agnes och Julia är lika gamla och leker (för det mesta) mycket bra ihop! I somras var jag och Agnes på besök hos dem i Göteborg, och det märks att de börjar bli stora nu! För nu kommer ju Agnes ihåg allt, och även hon längtar efter Julia och mamma Malin! Esther har faktiskt börjat sova riktigt bra på nätterna nu. Igår somna hon för natten vid 22 (hade precis ätit), sen vaknade hon strax efter 03, helt ok tycker jag! Sen var det dags igen vid 05:30, och vid den tiden har jag svårt att somna om. Esther sover gott, hon brukar sällan vakna före 8, det är jag och Agnes som vaknar tidigt. Vid 6 gick vi ner för välling och kaffe! Nu är det dags för frukost, välja kläder (till TRE tjejer - det kan ta tid!), packa lite osv... Ska snart väcka Henrik tror jag! Just det... Är ju första advent idag! Måste tända första ljuset - mys!

PoP

Såna här fina ullbyxor från Polarn & Pyret vill Esther ha! Så hon kan sova gott ute i vagnen i vinter! Hon sover ju bäst ute i vagnen, så det är nog bäst att vi ordnar bra kläder till henne. Hon har en jättefin & varm overall, som vi har fått av farmor & farfar, men det är ju även viktigt med något varmt under den. Bra vantar & sockor behöver hon också. Bäst att jag letar vidare.

Det är ju så sött...

... med barn som sover.


Hänger med morsan!

Det här är en favorit! För sen blir man såååå trött!


God morgon!

Här vakna vi tidigt! Si så där kl 04:30! Nu sover Henrik & Esther igen, men Agnes och jag är vakna. Vi har lite morgonmys, jag dricker kaffe & Agnes kollar på Spöket Laban.

Idag ska jag nog börja leta fram julpynt, jag älskar julen! Precis som min mamma och mormor! Igår köpte jag även grejer till att baka lussebullar, får se när vi hinner med det.

Agnes har gjort pynt på förskolan, en fin ljusstake! Den ska hon ha på sitt rum!


Mammas glada tjej!

Lyckades fota ett leende idag!


Dagens outfit!

En fin stickad dräkt från GAP, som Esther har fått av mina kollegor!

Jag äääälskar GAP och deras barnkläder!


Söndagspyssel

Agnes och jag har gjort fågelmat!

Man smälter kokosfett och blandar sen ihop det med fågelmat.
Sen är det bara att gegga ut det i pepparkaksformar!

Vi gjorde hjärtan, stjärnor, häst, igelkott mm. Nu är det bara hoppas att fåglarna gillar't!


Lördagsmys

Jag & tjejerna har haft lördagsmys! Blev grönsaker & dip, inte särskilt populärt hos Agnes, men hon gnällde inte ialla fall! Knapra lite på en morot :-)


Hej träningsvärk!

Ja, det va ett tag sen men nu är den här igen, min kära träningsvärk! Igår hade jag träningspremiär (!) på gymmet. Så jäkla skönt att få träna ordentligt, min rygg behöver verkligen det!

Mina små tjejer sover sött, och snart gör nog jag som dem. Agnes har varit sjuk den här veckan, men idag var hon äntligen feberfri! Nu ska bara hennes stackars öron bli bra också.

Här kommer en mysbild på tjejerna!


Fars dag

Eftersom att det är Fars dag så kanske jag ska passa på att skryta lite om mina barns pappa. Han är nog världens bästa pappa!
Han tänker alltid på barnens bästa, han är bäst på att leka häst eller med Barbiedockor, han lagar sjuuukt god mat (och inga halvfabrikat här inte!), ja han är helt enkelt världens bästa pappa (och sambo)!

Far i detta hus får börja sin dag med en sovmorgon. Agnes & jag sitter i soffan framför tv:n med myskläder & sköna tofflor på! Jag med en kopp kaffe och Fröken Agnes med välling.
Lilla Esther sover med sin pappa.

Idag har vi myssöndag!


På väg till Stockholm

Och när vi har åkt ca 3 min på motorvägen frågar Agnes om vi är framme snart... Tur att vi har Madicken & Pippi med oss!


Ledig dag

Idag är det fredag, dessutom 11 nov; 111111! Men just fredagar är vi lediga!

Idag har vi tagit en promenad, med syskonvagnen som Henrik & Agnes har lagat (tappade ju ett hjul)! Så mysigt var det!

På em var det dags för ridning igen. En mycket glad Agnes fick testa sina nya fina ridbyxor som hon fick igår! Hon red en snäll häst som hette Gazella. Travade tre (!) gånger!

Ny försöker jag få lillskit att sova, hon är ju ganska gnällig på kvällarna :-(.


Pappas tjej?!

Vem har lärt dig det där, frågar jag;

Pappa, därinne! Säger Agnes & pekar in mot vardagsrummet...

Ja du, vad säger man? Den där pappa lär Agnes en del bus ibland... ;-)


Hipp hipp hurra!

Idag är ingen vanlig idag, för idag är Agnes födelsedag! 3 år fyller min stora tjej!


Jag & min lilla gnällfia

Det är ju tur att man är söt när man håller mamma vaken från 03:30!

05:15 börjar Oprah, bara 15 min kvar!


En blivande hästtjej...

Ja, det har vi nog här hemma! Agnes är just nu hästtokig! Hon leker häst hela tiden - galopperar & gnäggar för fullt!

Själv sitter jag vaken med en gnällig Esther, hon har lite magknip tyvärr.

Här kommer lite bilder på Agnes när hon leker häst, hon håller i tyglarna & låtsas knäppa sin ridhjälm!


Dagisintyg stävjar inget fusk!

Nähä?!?

Det kan man läsa om på aftonbladet.se. Berätta nåt annat nytt? Jag har alltid tyckt att intygen från försäkringskassan är onödiga, bara massa extra jobb. Nu är det bara att hoppas att de tar bort intygen!


Hjulen på bussen...

...dom går runt runt runt...

Japp, här sitter vi & väntar på bussen! Tänk att något så tråkigt (för oss) kan vara så roligt (för ett barn)!!!


Jobb jobb jobb!

Sitter & surfar lite och letar efter bra tips på "Pedagogisk dokumentation". Hittar en hel del intressant & lyckas ju även hitta annat smått och gott! Det slutar med att jag (när jag letar jobbrelaterade saker) hittar massor! Nu blev det flanosagor, pyssel (är ju både fars dag & jul snart), matematik, samarbetslekar, förskolans värdegrund... bla bla bla! Finns hur mycket som helst roligt! På dels skolverket.se & även forskoleforum.se finns massor med roligt! Ska även försöka ordna skattedeklaration via internet. Mindre kul jobb. Jaja, allt måste göras!

Mys-måndag

Japp, idag kör vi mys-måndag! Det måste man efter en helg full av kalas! Det är så härligt att se Agnes, hon är ju så glad och förväntansfull! Även om man är helt slut efter kalaset så är det klart värt det när man ser lyckan hos henne! Hon har fått massor med fina presenter, ätit mycket onyttigt & mycket lite mat... Men det är så det ska vara när man fyller år! Idag fick hon vara ledig, vi behöver nog alla vila upp oss efter helgen! Men vi behöver ta en tur till Apoteket och då jag lovat Fröken Agnes att vi ska åka buss! Nu när vintern närmar sig så börjar hon bli torr i huden igen... Kliar sig ibland så hon blir alldeles röd & så det svider en massa! Så då blir det till att shoppa "Miniderm", den brukar fixa sånt. Nu skriker liten skit, det är väl matdags igen!

Kalas nr 2!

Idag är det dags för kalas nr 2. Det är våra (Agnes) vänner som kommer, och som hon längtar! Vi ska ha fiskdamm, så då gick vi på promenad och pinnjakt! Vi hittade en jättefin!

Lillfisen sov sött i vagnen! Nu är kafferasten slut & det är dags att köra på igen! Det är jobbigt med kalas ;-)


Doktor Agnes!

Tog fram kläder som vi köpte förra året till Agnes. Snacka om glad tjej! Nu har hon hämtat doktorsväskan och kollar lilla Esther!


Mor & dottermys!

Vi har lite mor & dottermys idag! Först lite shopping, och sen en fika! Kan ju tillägga att jag även har dragit igång mitt gymkort från och med nästa vecka. Men först fika.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu