Pepparkaksbak!

Idag har Agnes och jag varit hemma hos Elin & Elsa för lite pepparkaksbak! Även Ulrika & Meja samt Camilla & Linus var där. Agnes baka för fullt, och kavla kunde hon! Men roligast var nog äta deg...

Sen bjöd Elin på lunch, jättegod paj, och därefter KAFFE och lussebullar! Mmmm säger jag bara!!! Och KAFFE, ja jag är ju en riktig kaffekärring, och nu har våran kaffebryggare gått sönder. Henrik har försökt laga den, och han trodde att han lyckades, MEN då rök det lite & gnistra fint!!! Så den åker till tippen! Hur som helst, jag har massor med bryggkaffe hemma, men inget snabbkaffe! Måste köpa det idag.

Lite bilder på Fröken Agnes som bakar...












Agnes kan kavla så fint!

Nu måste jag göra lite nytta medans Agnes sover, har lite samtal att ringa, tvätta, plocka, räkningar mm, ja listan kan bli oändlig - om man vill!


Julen är här!

Här hemma julpyntas det för fullt, jag passar på när Fröken Agnes sover (annars får man lite "hjälp").

Det jag stör mig på, är att jag inte har några julgardiner till köket! Och jag vet inte riktigt vad/hur jag ska pynta. Det är nackdelen med att ha flyttat. Vi har dessutom inte lika många fönsterbrädor som fönster... och jag har mest ljusstakar. Hmmm, blir lite klurigt i år. Till nästa år ska vi nog ha köpt alla fönsterbrädor hoppas jag.



En liten julgrupp har jag hunnit göra!

Jag är nog lite smått julgalen, jag älskar julen! Men det finns dom som är värre ( tex mamma & mormor)!

Jag är till och med sugen på att gå på en julmarknad i helgen, det är nog första gången det! Får se vad Henrik tycker om det, imorgon ska vi ialla fall en sväng till M-huset i Enköping (visst var det så det hette Nina ;-)), dom har halva priset på hela barnavdelningen. Fröken Agnes behöver lite mera byxor, särskilt inför dagisstarten.

Dagis ja, (förskola menar jag) Fröken Agnes fick ett fint vykort idag! Med en katt på, hon satt länge i hallen och titta på det, och lät som en katt (i hennes värld), hon låter då som ett monster/tiger... Alla djur låter för tillfället så. Men det här vykortet var från hennes förskola, och dom skrev lite om vad dom brukar göra samt välkomnade Agnes till Svartmyran! Sånt gillar jag!!!

Hoppas ni får en trevlig helg, och en trevlig 1 advent!

Hemma igen

Ja, då är man hemma igen efter en weekend i London, och det har varit helt underbart!!! Shoppat massor, ätit god mat & druckit gott vin. Fröken Agnes har haft en lika underbar helg, men hemma i Enköping med pappa.
Jag är fortfarande trött efter helgen, konstigt nog, men här kommer lite bilder på Fröken Agnes...



Agnes gillar att sitta I leksakslådan



Agnes har fått en fin väska av mig, som hon gärna går runt med



Sitter fint i soffan med nya nallen från Harrods!



En nyduschad Agnes i den nya fina morgonrocken!

Nu är det sängdags, har varit påväg hur länge som helst, men våran nya fina soffa är alldeles för skön! Det är för- och nackdelar med sånt...

Agnes har förresten blivit väldigt medveten om att hon är/blir fin. Ett exempel är hårspänne, hennes egna är sådär, men får hon mitt så ser man hur hela hon njuter och känner sig så fin! Hon har även börjat ta på sig saker, gärna Filippas halsband runt halsen, och hon blir så vacker då - ja enligt Fröken Agnes! I våra ögon är hon ju alltid vacker. Men det är konstigt hur tidigt det där börjar.

Snygg stil

Så här kan det se ut när Fröken Agnes äter:



Foten på bordet... En favoritställning! Säger jag nej så blir det bara roligare...



Mmmm så gott

Imorgon åker jag till London, och våran snälla dotter hjälper gärna till att packa...






Nu blir det lite bloggpaus över helgen, men sen blir det uppdatering på Londonresa & pappamys,
Godnatt!

Bvc!

Idag har vi varit till Bvc för Agnes 1 års kontroll! Eftersom vi skulle vara där kl 8:30 fick vi lov att väcka Fröken Agnes redan halv åtta! Då blev det mys i sängen med en flaska välling! I vanliga fall sover hon till åtta, och hon sov så sött imorse när jag gick in!

Hon blev vägd, mätt & vaccinerad! Allt gick jättebra, men jag hade förväntat mig skrik och tårar när hon fick sprutan, för så har det varit dom andra gångerna, men Fröken Agnes blev mest sur när sköterskan stack henne och sen var det bra! Hon är så duktig!!!

Nu väger hon ialla fall 9730 gr och är 75,5 cm lång! Annars var allt bra med henne, och Agnes tyckte nog att det var rätt trevligt! Dom hade ju så fina leksaker!

 

Nu sover lillskrutt, blir 2 pass idag. Hon var trött när vi kom hem! Jag har fullt upp, ska packa och fixa det sista för imorgon åker jag och mamma till LONDON!!! Fröken Agnes får vara hemma med pappa hela helgen! Pappamys!!! Och det kommer gå jättebra Henrik, jag lovar!!!

Nej, nu ska det packas lite innan lillskrutt vaknar, skulle nog behöva åka till banken också... Ja, som sagt fullt upp idag!


GRATTIS!!!

Ja, Agnes vill ju säga GRATTIS till farmor & faster som fyller år idag!!!

Så, ett stort GRATTIS från Fröken Agnes!!!

Farmor har vi hälsat på idag, och hon fick en fin teckning som Agnes hade målat med vattenfärg, men vi får hoppas att faster har haft en bra dag trots att hon inte fick bli firad av Agnes!

En liten bild på allas vår älskling:



En mycket nöjd Agnes som hjälper pappa & farfar att ta bort skåpet och förbereda för diskmaskin!


En liten konstnär!

Igår fick Agnes måla för första gången, och det var jättekul! Men hon ville hemskt gärna smaka också... Vilket hon lyckades med under den korta stunden mamma tittade bort!



En mycket koncentrerad Agnes!



Så tar man lite färg...



Målar lite...



Målar lite till...



Det fina resultatet av Agnes första målning!

Idag har vi varit iväg och badat på fm med 2 av Agnes kompisar & deras mammor! Agnes tyckte det var jättekul, fast det var ganska kallt i vattnet! Hon plaska och lekte för fullt.

Nu sover hon gott, och lär väl göra det ett tag! Ikväll är det FREDAGSMYS!!! Äntligen helg & vi får ha Henrik hemma!

Trevlig helg på er alla!


Jag vill ju bara klappa lite!

Ja, Fröken Agnes har ju massor med djur hemma! Hon har 3 katter och 1 hund, men det är sällan hon får klappa dem! Katterna sticker så fort dom hör eller ser henne och Filippa går gärna bort hon med! Men Filippa får hon faktiskt klappa ibland!

Igår skulle Agnes försöka klappa katten Filip, som låg under vardagsrumsbordet, och som hon kämpa!!! Men när hon väl kommer under, ja då sticker ju Filip förstås!



Agnes får precis plats under bordet!



Det är ganska jobbigt!

och så ska man ut igen... Allt i onödan!


Idag är en mycket speciell dag...

för idag är Agnes födelsedag!!! Idag fyller Fröken Agnes 1 år, GRATTIS!!!

För exakt ett år sedan låg vi på BB, med världens sötaste flicka i vår famn! Den 10 november 2008 kl. 20:35 föddes hon! Precis som nu, så var hon fruktansvärt envis när hon skulle ut! Nej, Fröken Agnes ville inte ut! Men efter totalt 25 timmar av värkar så blev hon utdragen!

 

Det här blir bara ett kort inlägg, klockan är halv tolv och jag borde sova... Ska berätta mer om Agnes födelsedag imorgon, och kanske lite fina kort!

 

En annan stor sak som har hänt idag, det är att vi äntligen har en DISKMASKIN!!! JIPPI!!! Ska bli såååå skönt att slippa handdiska ca 3-4 ggr per dag!

Godnatt på er!


MYSMÅNDAG!!!

Idag är det mysmåndag! När man är föräldrarledig, då ska man passa på att njuta av att INTE behöva gå till jobbet på måndagar! Så idag har vi njutit, och efter helgens kalas behövde vi lite lugn och ro!

Agnes har varit på strålande humör idag, och vi tog en liten promenad genom skogen och gick till en lekpark. Där fick hon gunga (som hon älskar), tills hon upptäckte att man kunde sparka av sig skorna... Då blev det rutschkana istället! Nu har hon lärt sig att åka helt själv (men med en mammas vakande hand...)!

Men att bara åka som vanligt, det börjar tydligen bli lite tråkigt för Fröken Agnes! Hon skulle minsann åka på mage med huvudet först ner! Ja, hon gillar lite spänning, ska leva lite farligt ;-) När hon kom på hur man kunde åka, då var det BARA det som gällde!



Agnes har fått en fin kotte!

Träden är såååå fina att titta på! Men alla löv är ju borta...!


Bilder!

Här kommer lite bilder som lovat!



Den fina goda tårtan som farmor har gjort! Agnes älskade den!



Blåsa ut ljus!



Öppna paket!



Den fina dockan som Agnes fick! Den fick många kramar!



Julia är snäll och hjälper till!

Och nu lite andra bilder...



Agnes hemma hos mormor & morfar. Hon har precis upptäckt morfars tangentbord!



Agnes är med på mitt jobb och hjälper morbror att koppla in telefoner!



och så en bild på Agnes fina rum! Notera bärbara datorn som hon har fått av morbror Fredrik (den funkar inte)! Agnes älskar allt man kan trycka på, till exempel datorer med mera...!

Kalasdags!!!

Idag har vi haft kalas för Agnes, hon fyller ju 1 år på tisdag! Allt har gått jättebra, och Agnes var på toppenhumör hela dagen, men nu är jag helt slut!!! Blev pizza (hemkörning) till middag...

Idag var det släkten som firade Agnes, och då kom farmor & farfar, mormor & morfar, morbror och syssling Julia (som hade med sig mamma, morbror, mormor & morfar)!

Det var jättekul att ha er alla här, TACK för att ni kom!

När jag ser Agnes & Julia så ser jag så mycket av mig och Malin (julias mamma = min kusin)! Malin och jag har bråkat massor, om allt & inget, t ex om mormor skulle kallas mormor el farmor (hon var ju Malins farmor...), men vi har ju oxå haft jättekul ihop. Jag har alltid älskat Malin MASSOR! Hon är som en syster för mig!

Hur som helst, ska inte bli för blödig, men det syns att Agnes & Julia har det där också, dom kommer också bråka om allt & inget, ha jättekul tillsammans! Det tråkiga är ju bara att vi bor så långt ifrån varandra... Men vi får väl se till att ses ändå! Jag och Malin är ju uppväxta i husen bredvid varandra, har gått i samma skola, samma vänner mm, så det är ju lite annorlunda.

Imorgon är det kalas igen, då kommer lite vänner för att fira Agnes! Kan ju även berätta att när Agnes hade öppnat ett paket, så var hon klar! Hon hade inte behövt fler! Favoriten idag var en jättefin docka från mormor & morfar (som var första paketet), den skulle hon krama och gosa med!

Ska återkomma med lite bilder från kalaset sen!

Ha en trevlig lördagkväll!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu