Bloggsemester?!?

Ja, det har väl blivit så... Är egentligen helt slut nu, men tänkte att det kanske var dags att uppdatera lite! Nu är vi hemma efter två veckor i Mellbystrand, jag hade egentligen ingen lust att åka hem men nu när vi väl är hemma så känns det bra. Förutom att vi fortfarande inte har kommit i ordning... Ja, ja, vi ska väl lyckas med det nån gång, hoppas jag...

Agnes är numera GALEN!!! Jag har fullt upp här hemma, hon är ÖVERALLT!!! Kryper som en tok, ställer sig upp mot allt!!! Knappar lite på stereon, ska dra lite i duken på vardagsrumsbordet, lägga sig på Filippas bädd (där hon absolut INTE får vara), Filippas vattenskål är ju jätteroligt, öppna & stänga dörrar är lika kul, är vi ute på altanen kryper hon snabbt som tusan till gruset - lägger sig ner och äter sten!

Som sagt, jag har fullt upp!!! Jag erkänner, våra första 8 månader som föräldrar har varit en dans på rosor, nu är det KAOS! Vad jag inte förstår, är hur ETT barn kan vara mycket jobbigare än 20 barn på jobbet?!? Vad hände?!?

Men som tur är så är Agnes nästan alltid glad! Då gör hon sin mamma & pappa lika glada (fast hon kör slut på dom)!



Att krypa på gräs är lite stickigt... Men då får man försöka krypa på fötterna!







Agnes är lite kinkig med maten för tillfället, så idag fick hon äta själv!
Då gick allt ner, förutom lite svinn som Filippa snällt tog hand om!


Allsång i Mellbystrand!

Igår avslutade vi dagen med Allsång, jättetrevligt! God mat, bra musik och toppenväder!



Mycket folk var det!



Agnes tar en promenad!



Busar med mormor & morfar!



Lite välling innan det är dags för hemgång!

Idag blir det en lugn dag, ska städa här hemma eftersom mamma & pappa åker hem imorgon. Ska dessutom se över vår packning, om det finns något som vi kan skicka med dem hem?!?

Ska bli skönt & mysigt att få några dagar ensamma här, det blir nog första gången för oss! Jag har ju däremot bott ENSAM här, när jag pluggade i Lund för ca 5-6 år sen...
Kan ju berätta för er att det var inte såååå kul att bo här, i november, ensam! Jag som dessutom är mörkrädd! Men jag överlevde ju tydligen...

Puss på er!

Idag är ingen vanlig dag...

För idag är Henriks födelsedag!

Vi har tagit en sväng till Torekov, och sen blev det lunch i Båstad, jättemysigt!

Sen hade vi ju sådan tur att Per Morberg var i Båstad för signering av sin nya bok!!! En glad Henrik shoppade boken och fick den signerad!

Ikväll ska vi ut och äta, fira Henrik såklart. Det blir "Allsång i Mellbystrand", får se hur det blir! Fröken Agnes lär ju älska det, hon är en riktig musikälskare!

Det där med tänder är ju sådär... Man ser hur båda tittar fram i underkäken, och vår vanligtvis matglada tjej matvägrar nu! Eller ja, inte helt, men nästan. Hoppas det blir bra snart så hon är sig själv igen!



Agnes har fått nya skor!



Promenad i Torekov



Agnes i Torekov!



Henrik & Per Morberg!

Henrik vill påpeka att han är inte blek, det är Per som är sminkad... ;-)

Äntligen!!!

Japp! Nu är det äntligen tänder på G! TVÅ stycken dessutom!

Dom syns lite, men känns desto mer :-)

Idag har vi varit en sväng till Tylösand, kollat på Beachrugby! Det var några tjejer från Enköping som spelade så vi kolla en match. Agnes tyckte det var jättekul, särskilt när alla klappa händerna - det gjorde hon också!

Snart blir det middag, det blir grillat (mums!) och sen rabarberpaj till efterrätt!

Hejdå!

GRATTIS AGNES!!!

Idag fyller vår lilla älskling ÅTTA månader!!! Shit, vad tiden går fort!!! Häromdagen när vi gick en promenad så såg vi en liten, liten bebis. Max några veckor. Då undrar man om Agnes någonsin har varit så liten?!? Jag minns knappt hur det var att hålla en sån liten sak, man skulle hålla koll på huvudet mm.

Men nu är Agnes åtta månader, och nu så kan hon lite mer än bara hålla upp huvudet!

# Hon kan krypa som en galning, bla jaga hundar!

# Kan sätta sig upp själv.

# Har precis lärt sig klappa händerna!

# Hon kan vinka, helst till alla!

# Hon kör med mormor, pappa mm när hon äter! Efterrätten ska komma snabbt!

# Hon har börjat ställa sig upp mer och mer.

# Hon går lite när vi håller i båda händerna!

# Fröken Agnes har mycket konstiga ljud för sig nu, ibland låter det som "titta", men jag är inte helt säker än...

Ja, det är lite av vad fröken Agnes kan. Nu är det mest jaga och försöka hålla henne borta från allt hon inte får röra. Allt sånt som är sååå intressant!



Agnes badar i sin bassäng på landet!



Agnes plaskar för fullt!



Agnes på stranden för första gången, sand var konstigt att känna på!
Givetvis smakade fröken Agnes lite också...

Det finns snälla, barnvänliga människor!

Idag när jag var ute på en promenad med Agnes, som skulle sova, så gick jag förbi en man som klippte gräset. Eftersom Agnes inte sover, så bryr jag mig inte så mycket. Och även om hon hade sovit, så hade jag knappast sagt nåt.

Hur som helst, han STÄNGER AV GRÄSKLIPPAREN!!! För att han trodde att Agnes sov!!! Hur snällt är inte det?!? Nu var han i och för sig pappa, men ändå!!!

Jag tackar snällt och säger att det är lugnt, hon sover inte. Men visst var det snällt?!?

I alla fall, jag kom och tänka på min kära vän Nina, hon råkar alltid ut för såna som INTE är barnvänliga! Alla väcker hennes stackars Milobebis!

MEN, Nina, det finns snälla, barnvänliga människor!!!

Halmstad!

Igår tog vi en tur till Halmstad, jag skulle leta efter nya joggingskor men det gick ju sådär... Just den skon som passa mina fötter fanns inte i min storlek! Självklart hade jag ju kassa fötter, som behöver mycket stöd! Nu får vi lov att ta oss till Helsingborg, för där fanns den...
Jag som verkligen ville springa nu på semestern, har till och med mätt ut en runda på stranden som är 5 km. Min kära kusins sambo berättade för mig att man kan mäta sträckor på eniro, jättesmart! Det var bara att mäta hur man ville, hur enkelt som helst!

Här kommer lite bilder på vår äskling!



Henrik & Agnes på torget i Halmstad



Agnes har fått en ny fin leksak, som vi vuxna förmodligen kommer tröttna på snart...



Det finns mycket att utforska! Agnes är en riktig tuffing nu som kryper för fullt på gräset!



Agnes försöker leka med Ayla... Båda ville ha tennisbollen!



Sitta still är inte Agnes grej, det ska klättras, krypas, studsa mm...



Jippi! Jag fick tag på den!

Jag har ju glömt att berätta... Agnes har tagit sina första steg!!! Med hjälp av mamma & pappa såklart!
När Agnes har stått upp så har hon mest lutat sig åt alla håll, inte tagit ett steg! Men i lördags när vi var i Karlstad så promenerade hon lite!!!

Nu är det till att gå hela tiden, men vi är sååååå STOLTA!!!

Det där med semester...

Ja, det har en helt ny innebörd nu när vi har en liten dotter att tänka på! I vanliga fall hade väl inte jag, eller vi, tänkt att vi skulle vara tvungna att vakna kl 05.45... Nej, sovmorgon hade ju inte varit helt fel!

Att man dessutom måste leka, kan inte bara ligga i sängen och mysa! Nej, fröken Agnes är det full fart på! Det ska krypas, utforskas, jaga lite hund med mera...

Ja ja, även om hon är morgonpigg just idag,så är jag väldigt tacksam för att hon nästan alltid sover hela nätter och för det mesta sover till sju!

MELLBYSTRAND!!!

Ja, äntligen är vi framme i Mellbystrand, men det tog sin lilla tid!

Vi åkte på lördag förmiddag, och första målet var Karlstad, lilla Alfred skulle döpas. Jättetrevligt, god mat, trevligt sällskap och världens gladaste Agnes! Agnes sov gott där, men jag hade en hemsk natt! Kallt var det, och lilla Agnes som bara sov på en madrass märkte ju att man kunde krypa runt...

På söndag åkte vi vidare, först mot Göteborg! Där skulle vi träffa min älskade kusin med sambo och Agnes syssling, Julia! Dom bjöd på god mat och trevligt sällskap, och det va ganska skönt att få stanna ett par timmar!

Agnes & Julia "lekte" och gnabbades lite, jag misstänker att dom där fröknarna kommer bråka precis lika mycket som deras mammor har gjort!

Sen åkte vi äntligen vidare mot Mellbystrand, och efter lite köer (sisådär 1 timme pga olycka, Agnes var INTE nöjd!) så kom vi ÄNTLIGEN FRAM!!! SEMESTER!!!!!!!!!!!!!!

Idag har vi tagit det lugnt, mest för Agnes skull. Skönt att inte sitta i bilen för en gångs skull! Jag däremot har haft fullt upp, massor med mat till Agnes har jag lagat! Bortskämda fröken Agnes äter ju bara hemlagad mat, burkar är inget för henne!

Lite bilder från idag...



En nyvaken Agnes ute i vår stuga!



Vi tog en promenad till Beachen, första gången fröken Agnes såg havet!








Städhjälp?!

Nu för tiden är Agnes lite svårare att roa, leksakerna börjar bli tråkiga, sångerna börjar bli uttjatade!

Men då får man ta till annat spännande!



Varför inte hjälpa mamma och pappa att städa i köksskåpen?!?

2 dagar kvar!!!

Om två dagar drar vi till Västkusten!!! Ska bli så skönt, lite semester och avkoppling. Men självklart så ska det ju bli dåligt väder när vi ska ner till landet! Det är alltid så, regn regn regn!

Jag funderade lite på det där med att vara gravid idag... När jag var gravid så tyckte jag absolut inte att jag hade några cravings! Men nu i efterhand, när jag tänker tillbaka lite, så hade jag ju en hel del! Inga såna konstiga som att äta jord tex, men ett par stycken hade jag...

# Det första jag fick pippi på var fruktsallad! Varje kväll var det fruktfrossa, och ingen sån där vanlig billig sallad med typ äpplen, bananer mm. Nej, jag ville ha kiwi, melon, mango. Massor med mango åt jag, kanske är därför Agnes älskar mango?!? Just det, apelsiner var jag helt galen i!!!

# I normala fall är det en kanna kaffe om dagen, men då var jag tvungen att börja varje dag med apelsinjuice! Och inte sån där liten tetra man spär ut med vatten, nej färskpressad såklart!

# Kan man inte hälla i sig mera kaffe så blir det ju coca cola, i vanliga fall! Men när jag va gravid var det bara FANTA!!!

#
När det blev varmt, då vill man ju ha glass. Det ville jag också, massor med TWISTER!!! Jag brukade gå till macken i Hummelsta, köpa si sådär 5-10 stycken åt gången. Man måste ju ha ett lager i frysen när suget kommer!

# Jag hade ett enormt sug efter goda ostar och parmaskinka... Just sånt man ska låta bli när man är gravid!

Ja, det var väl det... Har säkert glömt nåt?!? Jag var nästan aldrig sugen på pizza, hamburgare, chips mm, SKÖNT tänker ni, men jag lyckades ändå gå upp 30 KILO!!!

Det var ju en väldans tur att lilla Agnes kom ut till slut, hon var ju faktiskt värd alla 30 kilo!!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu