Lite fullt upp...

Ja, den här veckan är fullsmockad! Diverse möten, packa packa packa!!!

På fredag börjar vi flytta!!! Från och med lördag bor vi i Gånsta igen, JIPPI!!!

Kan ju redan nu säga att det kommer bli dålig med uppdatering den här veckan... Tyvärr!

Men Agnes tränar för fullt på att lära sig krypa, står mest på alla fyra och gungar!

Nej, nu är det lunchtajm för fröken Agnes!

Agnes är på G!!!

Japp, hon tränar för fullt här hemma, här kommer ett videoklipp på henne!

http://www.youtube.com/watch?v=hsnIet240Go

Måste ju bara visa!!!

Ja, det blir mycket uppdatering nu! Men nu lyckades jag ju ta kort på Agnes när hon kör sina armhävningar och tränar på att krypa!

Titta och njut!












Visst är hon duktig?!?

Sol & regn!

Idag har det varit konstig väder här i Enköping, sol och regn om vartannat. Men när solen väl skiner så är det UNDERBART!!!

Agnes & jag har träffat Sara, jättemysigt! Vi tog en lunch och sen en promenad i solen! Agnes var på topp hela tiden, och passade på att sova lite när vi promenerade.

Sen har vi lekt ute på altanen, skönt att kunna sitta ute!



Myspys med pappa i solskenet!






Mmmm vilken god anka!

Nu är det snart dags för middag, Henrik gör sin supergoda Pasta Carbonara!!!

Vem är det som bestämmer?!?

Ja, det kan man ju fråga sig... Den stora hunden eller den lilla katten???



Frassen har snott Filippas plats! Hon är ju alldeles för snäll...

Agnes är äntligen frisk!!! Hon har haft magsjuka, vi pratade med Bvc och dom berättade att det gick i Enköping. Det höll i sig ca 5-6 dagar, men nu är det äntligen över! Men fröken Agnes har varit precis lika glad som vanligt!

Till Agnes kära farmor, som sitter nere i Turkiet i sol & värme, så kan vi ju nu erkänna att hon har varit sjuk liiiite längre än vad vi sa! Men vi tyckte att farmor & faster skulle chilla lite och njuta av sin semester!

Agnes tog sina första "krypsteg" i förrgår!!! Jag tror inte att det där med att åla sig fram är hennes grej, hon jobbar helst med benen! Nu tar hon sig dit hon vill, sakta men säkert, genom att sparka & sprattla som en tok med benen! Överkroppen hänger inte riktigt med, men vad gör det säger Agnes!



Hmm, vad är det där för spännande...



kämpa, kämpa...



åhej å hå... snart så...



äntligen framme!



såhär ser Agnes ut när hon tar sig fram!


Äntligen!!!

Ja, äntligen kommer lite uppdatering! Här kommer ett litet bildmaraton!



Agnes badar hos mormor och morfar! Vattenstrålen var roligast!



Här sover Agnes när hon är hos mormor & morfar!



Agnes tar en tupplur ute i vagnen hos mormor & morfar.



Såhär mysigt är det då!!!



Agnes och Filippa väntar på frukost...



Dags för en promenad i solen!



Promenad med mormor, Filippa & Puckona! Visst är det fint i Vallentuna?!?



Mysigt va?!?



Vi passade på att titta på min mormor & morfars nya fina gravsten.



Agnes provar sin nya flytväst!



Agnes kan numera sitta själv! Men viss risk för tippning finns fortfarande...



Agnes gillar flyttlådor...



Vill gärna hjälpa till!



Stora tjejen kan dricka själv nu!!!

Ja, där fick ni vår tripp till Vallentuna i bilder och lite helg också!

Det blir inte alltid som man har tänkt sig...

Nej, det kan man ju lugnt säga! Dagens utflykt till Anna & Alice blev inställd! Det började med att Agnes kräktes, MYCKET! Men hon var pigg & glad i övrigt. Jag försöker få i henne lite banan och vatten, det går Ok. MEN SEN... bajsar hon ner HELA sig!!!

Japp! Överallt, hela ryggen! Trevligt va?!? Det var bara att stoppa henne i duschen, tvätta alla kläder! Men hon är fortfarande lika glad! Jag tror att det är tänderna som spökar, hon har varit lite kinkig med maten sista dagarna, men hur som helst blev det ingen utflykt!

Men hon är fortfarande lika glad, lillskruttan! Alltid glad!!! Jag har även fått i henne lite gröt nu, och vatten är hon duktig på att dricka. Men idag blir vi hemma. Vi chillar. Hoppas att det inte kommer mer.

Huset då?!? Ja, två som är jätteintresserade men ska läsa igenom lite. En ny familj som kommer på visning imorgon, och ytterligare två intresseanmälan som förmodligen kommer på visning nästa vecka. Det börjar rulla på lite ialla fall, kanske även vårat hus blir sålt nån gång...?!?

Men om 2 ½ vecka flyttar vi! Jippi!!!

Vallentuna!

Igår eftermiddag åkte jag och Agnes till Vallentuna! Det var ett tag sen vi var här, har ju haft fullt upp med alla dessa visningar mm... Men nu är vi äntligen här och ska bli bortskämda!

Igår var vi till Bvc, Agnes vägde 7780 gr & var 66,7 cm lång! Två sprutor fick fröken också, men det var inte poppis!!! Fast hon blev snabbt glad igen! Förra gången hon fick sprutor blev hon lite gnällig på kvällen, men ingen feber. Igår märktes det inte alls att hon hade fått spruta, jätteskönt!

Igår kväll badade jag & mamma Agnes i badkaret, och hon älskade det!!! Nu kan hon ju sitta ganska bra också, så det blev mycket plask och lek! Roligast var nog vattnet som rann ur kranen... Hon försökte ta vattenstrålen hela tiden!

Jag längtar tills vi har eget badkar!!!!!!!!!!

Nu sover lillskruttan, men kommer nog snart att vakna! Då ska vi iväg och träffa Anna & hennes dotter Alice, 3 mån. Har inte hunnit med att träffa dem, tyvärr, men idag så... äntligen!!!

Ha en bra dag!!!

Lite dålig uppdatering idag...

Men vi har haft fullt upp! Dagen började med att jag skulle till Gyn för cellprov. När jag kommer dit finns jag inte med, men jag har en tid bokad imorgon kl 13.30! Jag var helt säker på att jag skulle va där idag kl 10, och att jag skulle ha tagit fel på både tid & dag låter ju konstig (även för mig)!

Men jag får sitta och vänta för att se om dom kan klämma in mig. Efter 30 minuter har doktorn fortfarande inte kommit upp från operation, så jag ger upp! Berättar att jag har ordnat barnvakt & att jag inte kan vänta längre. Men jag får en ny tid på måndag morgon (kan verkligen inte imorgon) och sköterskan säger att jag inte behöver betala nåt för mitt besök då (har inte betalat idag heller).

Dom var faktiskt väldigt trevliga och ber om ursäkt, men självklart funderar jag över om jag har tagit fel... Jag är ju snurrig i vanliga fall, och det har inte blivit bättre sedan Agnes kom!

MEN... jag hade rätt! I min kallelse står det tisdag den 12 maj kl 10:00!!! Ska ta med den på måndag och visa! Men det är ganska skönt att det inte var jag som var snurrig, för en gångs skull!!!

Imorgon är det Bvc, Agnes ska på 6 månaderskontroll! Dags för lite sprutor igen!

Nu ska jag ligga i sängen och läsa! Har inte gjort det på ett par månader eftersom vi har delat rum med Agnes, men sådana småsaker njuter man av!

Godnatt!

Festligt värre!



Jag har gjort chokladpudding. I plastmuggar. Vi har nämligen packat ner alla fina skålar. Men det är lika gott ändå!

Nu är det soffa & tv som gäller, snart är det dags för CSI, ett av mina favoritprogram!

Ska skynda mig o äta upp chokladpuddingen nu, annars kommer katten Filip och gör det!

Agnes tränar på att krypa...

... eller nåt sånt! Framåt kommer hon ialla fall ;-)

En liten filmsnutt:

http://www.youtube.com/watch?v=hqi_d-925Ts


Stora tjejen!

Ja, som ni vet är ju Agnes numera sex månader, en stor tjej börjar hon bli! Hon är så stor så att hon till och med sover i eget rum!
Vi provade första gången inatt, och hon somnade lika lätt som vanligt, väckte mig halv sex för en trevlig bajsblöja (som vanligt), och sen somnade vi om tillsammans! Inga problem där inte!



Här är Agnes rum, där hon sov inatt!

Den som verkade ha jobbigast med att Agnes bytte rum var Filippa! Hon brukar ju alltid gå och lägga sig samtidigt som Agnes, men igår visste hon inte var hon skulle ta vägen... Kan hända att även Filippa får byta rum!



Agnes har sina fina bokstäver ovanför sängen!



Vår morgonrutin - mys & bus i sängen!



Agnes är väldigt intresserad av datorn...

HIPP HIPP HURRA!!!

Idag fyller Agnes sex månader!!! Tänk att hon har blivit så stor, och tänk vad fort tiden går, usch... Lite för fort ibland!



Lite lek på täcket är alltid lika kul!



Idag har vi haft fullt upp som vanligt! Dagen började med Babysim, som var sista gången. Agnes fick en t-shirt och ett fint diplom!

Sen var det dags för visning igen, och under tiden passade vi på att åka hem till Agnes farmor & farfar - Faster Sofia är ju hemma! Agnes var jätteglad och busade med faster.

Visningen gick bra, 7 familjer kom, imorgon är det ytterligare en visning och sen är det bara vänta o se! Hoppas det händer nåt!

Äntligen!

Nu är jag äntligen klar med lite jobb, skulle förbereda lite inför morgondagen... Henrik frågar mig varför jag gör det just ikväll, varför inte tidigare?!? Men hallå!!! Känner han inte mig efter 10 år??? Alltid i sista sekunden, kan man påstå att jag jobbar bäst under press?!? Det låter tjusigare än att jag alltid skjuter upp allt i sista sekunden!

Imorgon blir det After Work i Västerås! Jag har försökt hitta någon rolig topp, men det går inte! Jag vill ha lite party, lite glitter, ska det va så svårt att hitta?!? Sen får det gärna vara nåt som kan trolla bort magen oxå, men det är tydligen för höga krav jag har... Får se vad jag hittar i garderoben imorgon. Eller så kanske jag ska passa på att ta en sväng till Täby C imorgon, när jag ändå är på jobbet...

Nu är det sängen som gäller, jag är nyduschad & sängen är nybäddad! Perfekt kombination!!!

Godnatt!


SOL!!!

Äntligen är solen här igen!!! Jag hade tänkt ta en morgonpromenad när Agnes skulle sova sitt första pass, ca 9:30, men fröken Agnes somnade redan ca 8:30 i våran säng! Hon sov lite dåligt, vaknade redan kl 4 imorse och var JÄTTEPIGG och JÄTTEGLAD!!! Men hon somnade om sen, efter lite snack med mamma & pappa!

Igår hade vi fullt upp: först öppna förskolan (Agnes var lika glad som vanligt) och sedan kom farmor & farfar på besök! På kvällen blev det jobb för min del... Vi ska anställa en personal till förskolan, och på ETT DYGN hade det kommit in ca 80 ansökningar!!! Det var bara att börja sålla...



Agnes när hon ligger och pratar med Filippa!

Har varit dålig på att ta kort sista dagarna, kameran har varit full men nu har jag fixat det!

Imorgon är det pappadag för Agnes! Jag ska jobba halvdag & sen är fest med brudarna!

Helgen blir fullt upp som vanligt... På söndag är det babysim & visning (lördag är lugn som tur är) och sen kommer faster Sofia till Enköping! Agnes har längtat efter att få busa med faster!

Tänkte faktiskt lite igår...

Ja, hör & häpna - jag tänkte lite! Tänkte på att visst, Henrik kan vara lite lat, slarvig och har väl minne som en guldfisk, MEN Agnes kunde inte fått en bättre pappa! Han är världens bästa pappa! Och jag skulle inte kunna hitta en bättre karl att ha barn ihop med! Lite skryt kanske, men sant är det! Jag skulle inte klara det utan honom... Så när han är lite slarvig & lat, då får man bita ihop och tänka på alla goda sidor han har ;-)
(han är dessutom bara lat & slarvig när det passar honom...)

Agnes och jag tog en vända till Västerås idag för lite shopping. Jag behövde akut nya gympaskor (mina gamla läcker in vatten...), så det blev ett par nya gympaskor och lite annat smått & gott!

Agnes var jätteduktig! Först sov hon, sen när hon hade vaknat och fick sitta upp i sin fina sittvagn - ja då var hon sååå fascinerad av alla människor så hon var jättenöjd! När vi kom hem slockna hon i vagnen, och sover fortfarande sött!

Ikväll blir det tacos till middag, mmm så gott!

En liten sjörövare...

Det är vad Agnes kommer bli! Farmor och farfar har en liten båt, och nu har även mormor och morfar köpt båt! Kommer bli en riktigt sjörövare, den där Agnes!

Ska man vara ute på sjön så är ju såklart säkerheten viktig, så nu har Agnes fått en fin flytväst!



Snygg va?!? En Baltic Bambi supersoft i neongul!

Idag har vi haft besök, av Karin och lilla Alfred 2 månader! Jättemysigt att träffa dom (bor i Karlstad), det var första gången vi träffade Alfred.
Agnes tyckte att Alfred var lite konstig, hon glodde med sina stora fina ögon... Vi tog även en promenad i solskenet, trodde vi, helt plötsligt börjar det regna! ÖSREGNA!!! Var bara att springa hem!

Vad hände???

Vad hände med min fina sida? På inlägget om recept så är det ju det gamla typsnittet & storleken... Ja, ja, får väl se hur det här inlägget blir!

Igår lyckades vi äntligen ta oss till Filippas hunddagis, det var jättetrevligt att träffa Helen & Gunnar! Agnes skötte sig exemplariskt och var glad hela tiden! Hon fick en jättefin tygdocka, som är gigantisk!!! Ska lägga ut en bild på den sen, men hon gillar den!

Idag är det riktigt skitväder.... REGN!!! Jag som hade tänkt ta en långpromenad... Självklart kan man göra det fast det regnar (det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder...) MEN nu är ju vagnen BLÖT!!! Min älskade sambo glömde den ute inatt!!!
Det finns många saker Henrik är duktig på, det mesta faktiskt, men att komma ihåg t ex vagnen ute eller att på nåt annat sätt ta lite ansvar  - ja, det är inte riktigt hans starka sida!

Här kommer lite filmer på Agnes, nåt som gör ialla fall mig glad när vagnen är blöt!!!

Agnes pratar med Filippa...

http://www.youtube.com/watch?v=3kRjsaYRfD8

Lite morgongymnastik...

http://www.youtube.com/watch?v=LsM1MNOj7sg

Recept!

En vän har efterfrågat lite recept till bebisar, så här kommer två av Agnes favoriter!

Kyckling "Jakob"

1 kycklingfilé
2 morötter
1 äpple
1 dl ris
1 banan
Curry

Skär kycklingen, morötterna och äpplet i tärningar.
Lägg allt i en kastrull, häll i riset och fyll på med vatten.
Smaksätt med lite curry. Låt koka ca 15 minuter, eller
tills du tror kycklingen är klar.
Häll av allt vatten, skiva bananen och lägg i.
Mixa & sen är det klart! Blir ca 10 port. (till Agnes).

Köttfärsgryta

ca 100 gr köttfärs
2 dl pasta
2 morötter
ca 1 dl broccoli
ca 1 dl purjolök
1 vitlöksklyfta som får koka med
krydda med lite oregano & basilika

Skär morötterna & purjolöken i små bitar.
Smula ner köttfärsen i en kastrull och lägg i 
alla grönsaker & pasta (jag använder fryst broccoli)
samt kryddorna.
Fyll på med vatten så det täcker.
Koka i ca 15 minuter eller tills köttfärsen verkar klar.
Ta bort vitlöken, häll av allt vatten, mixa & klart!
Ca 10 port. tror jag...


Bortskämd eller?!?

Dom sista dagarna, när Henrik har varit ledig, så har han skött Agnes morgonmål/blöjbyte vid ca 6:30. Det är sååå underbart att få sova lite!!! Imorse vaknade jag inte ens när han tog henne, så jag sov sött till halv nio! UNDERBART!!!

Igår kom mina föräldrar hit, dom fick sköta Agnes medans Henrik & jag körde iväg en massa saker till ett förråd vi ska hyra ( har ju lite dåligt m förvaringsyta i nya huset...).

Agnes fick spendera dagen med sin mormor & morfar, dom tog en sväng till Västerås med världens gladaste Agnes! Vi passade på att köra iväg två lass till förrådet, jätteskönt!



Agnes & morfar






Agnes nya favoritställning... Man får vara beredd när hon kastar sig bakåt!!!

Idag ska vi återigen försöka hälsa på Filippas hunddagis, hittills har det inte gått så bra, men idag kanske det går vägen!

Nu är det frukosttajm!

Sovmorgon!

Agnes & Henrik sover fortfarande... Blev sent för fröken igår! Men hon vaknade vid 6 för mat och blöjbyte, och efter lite snack om allt & inget somnade hon om!

Igår hade vi vänner över på middag och sen bar det av till majbrasa. Agnes hade pyjamas på sig (det var ju sovdags), hon var helt slut och somnade i bilen (max 5 minuter). När vi kommer fram vaknar hon och är hur pigg som helst!!! De där ca 3-4 minuterna gjorde tydligen väldigt mycket... Hon var världens gladaste & piggaste på majbrasan! Låg i vagnen och snacka & skratta för fullt! Vi träffade även Neve m familj där, och hon pratade mer än gärna med Agnes!

Väl hemma igen somnade hon om till slut, efter lite mys med mamma och pappa!

Idag blir en lugn dag, för Agnes ialla fall... Jag ska nog packa lite, kanske måla lite mm... Sen kommer svärföräldrarna på en fika oxå! Agnes får en rejäl dos av mor- & farföräldrar i helgen, imorgon kommer hennes mormor och morfar också!

Nu ska jag ta en kopp kaffe i solen, innan alla vaknar här!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu